Holtkamp rules, Amstel Club en Amsterdam ArenA

Holtkamp is de beste bal


In de tijd dat ik de Amstel Club frequenteerde, waren de bijeenkomsten van deze deftige netwerkclub in het Amstel Hotel, where else…. Wat mij naast de interessante Club-figuren opviel was de kwaliteit van de bitterballen. Echt waar. Ik weet zeker dat 5 kilo van het gedeelte overmatige gewicht van mijn lichaam door de regelmatige consumptie van bruin fruit komt gedurende 40 jaar. In het begin werd er nog wel eens studentikoos gegooid met een sompige bitterbal maar ik ben deze lokale delicatesse steeds meer gaan waarderen en zou nu iedere bal proberen op te vangen. Laatst nog met een paar wijnmakers in Hoppe : ik waarschuwde Antoine Leduc nog zo : “don’t put it in your mouth in one time because it can be hot..” maar typisch Frans tóch doen en zijn proeverijen bij Ton Overmars waren prima daarna, alleen proefde hij zelf niets meer door de immense blaar op zijn tong. Maar goed terug naar de Amstel Club in het gelijknamige hotel. Holtkamp bitterballen, mijnheertje, Holtkamp. Vet lekker! Er is geen betere bal.

Ajax Business Association en Holtkamp
Ik heb ze naar de Amsterdam ArenA gehaald alwaar we zelfs nog een blinde bitterballen proeverij gehouden hebben bij de ABA, de Ajax Business Association, en ook hier won de Holtkamp bal. Nico Meyles, de ex- van dochterlief, zag dat het goed was en begon na de scheiding in Sloterdijk zijn Holtkamp frituurlijn. Holtkamps patisserie is ook top!

Wijlen Charles Geerts in het Amstel
Amstel Hotel: beetje veel vergane glorie, tegenwoordig te huren voor productpresentaties, braderiën en wijnproeverijen. Het wordt tijd voor wederom een grote renovatie als in 1990 toen het gebouw volledig gestript is en dat is dus 35 jaar geleden.. Mijn meest opvallende ervaring daar was toch wel de lunch die ik op uitnodiging van een vriend van de familie (Dikke) Charles Geerts nuttigde, ofwel dacht te nuttigen, want hoewel ons gezelschap als één van de eerste aan de dis aanschoof , zorgde de directie ( ‘mevr.’ A. Bos hield het ook niet lang vol aan de Amstel) dat wij eerst na veelvuldig vragen , ongeveer als laatste die middag onze lunch geserveerd kregen. De Amsterdamse scheldwoorden die onze gastheer uitte waren zelfs voor mij nieuw, immers , hij had wel vaker met dat bijltje gehakt. Op weinig subtiele wijze werd duidelijk gemaakt dat hij en zijn gezelschap niet welkom waren. Geen frisse tent dus dat Amstel, letterlijk en figuurlijk. Gelukkig kan ik op veel andere plekken genieten van de Holtkamp Ballen!

Bakken met wijn!
Het is nu Dry January dus geen alcoholverkoop. Wij hebben in de winkels bakken staan met dranken die we een ieder gunnen maar uit het assortiment gaan en dus “reasonably affordable” zijn 😊
Cheers!

0
Your Cart
Your cart is empty.
×

Chat Persoonlijk advies

× Chat