Drankenspeciaalzaak Ton Overmars

Greco di Tufo Campania

Mooi geurig, bloemen, acacia, lindenbloesem, citrusfruit, peer en perzik, pittige kruidige ondertoon, veel sap, peer, kracht en diepte, goede zuren. Droge witte wijn.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 17,50

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kortom geen cent teveel

De grootste keuze in dranken in Nederland met méér dan 6.000 artikelen en de rest bestellen wij graag voor u!

Een extreem hoge mate aan kennis aanwezig over uw favoriete dranken

Een team dat kundig, snel en vriendelijk is

Details

Details

Ook de Greco is een druif die –de naam zegt het eigenlijk al- een Griekse oorsprong wordt toegedicht. Hij gedijt perfect in de zuidelijke hitte, vooral als hij is aangeplant op een arme bodem. Het is een druif die laat rijpt, en daardoor veel krachti ge aroma’s ontwikkelt en zijn zuren goed vasthoudt. In de verte doet hij in karakter een beetje denken aan Viognier. Na de tweede wereldoorlog werd hij praktisch uitgeroeid, maar met name Mastroberardino heeft zich met succes ingezet voor herstel. D e wijngaarden rond het historische plaatsje Tufo gelden al sinds de oudheid als ideaal voor deze bijzondere druif. Daarom heeft deze streek inmiddels de DOCG weten te verwerven, de meest prestigieuze herkomstbenaming van Italië. Het is een streek di e garant staat voor bijzondere wijnen. De druiven worden met de hand geplukt en de wijn gist en rijpt op roestvrij staal. Het levert een karaktervolle witte wijn op, vol en aromatisch van smaak.

Smaakomschrijving
Volle aanzet, met lekker fruit en een pittige kruidige ondertoon, veel sap, peer, kracht en diepte, goede zuren. Droge witte wijn.

Druivenras
100% Greco di Tufo

Serveersuggesties
Als aperitief, bij lichte visgerechten, risotto met zeevruchten, paëlla, gazpacho.

Extra informatie

Extra informatie

Wijnhuis Mastroberardino
Specifiek Nee
Kleur Wit
Land Italië
Streek Campanië
Substreek Nee
Classificatie D.O.C.G.
Oogstjaar -
Druivenrassen Greco di Tufo
Inhoud 0.75L
web-monitoring-ok