Wijnwinkel Slijterij Ton Overmars

Het laatste nieuws

Drankenspeciaalzaak Ton Overmars Amsterdam
home nieuws assortiment relatiegeschenken Champagnegeschenken wijnkisten bestellen bezorgen nieuwsbrief wijn-aanbiedingen dranken-aanbiedingen op de proeftafel eigen import Route voorverkoop: Bordeaux 2016
Amsterdam, 08-06-2018

ITALIAANS VADERDAGCADEAU

Hendrik Jan de Mari

Niet lang nadat ik de winkel van Ton Overmars overnam, sprak mijn buurman in de Watergraafsmeer mij aan. “je hebt ook al je eigen wijn he?” Hij nam mij mee naar binnen en liet een lege fles Barbera d'Alba uit het topgebied in Italië, de Piemonte, zien. “Kijk je naam: DEMARIE !” Zucht, ik moet al 54 jaar mijn naam opgeven als de Mari, zonder ‘e’ anders gaat het fout. Marietjes genoeg, in tegenstelling tot De Mari... en dan nu zelfs zonder spatie en altijd met die vermaledijde ‘e’. De buurman was erg enthousiast over de kwaliteit van de wijn en 's avonds heb ik een email gestuurd aan demarie.com en gevraagd of zij de naam op hun etiketten wilden veranderen, aangezien de narcist in mij dat wel heel erg leuk zou vinden. Mijn familienaam is sinds de 80-jarige oorlog in Nederland en de naam komt nog steeds voor in de havensteden Barcelona, Marseille, Genua en Napels. Mijn ‘achterneef’ in de Piemonte vond het geen probleem de naam aan te passen want hij was er, in zijn Italiaanse grootmoedigheid, van overtuigd dat wij De Mari's en Demarie's zeker verre familie konden zijn. We verkopen nu al 6 maanden de Demarie wijnen onder mijn naam en ook omdat wij rechtstreeks importeren en daarmee de prijs laag kunnen houden, verkopen de wijnen zeer goed. Met name ‘de koning onder de wijnen’ de De Mari Barolo uit 2013 á € 24,95 verkoopt geweldig. Een absolute hit is de Barbera d'Alba voor € 9,95 en daarmee begon dit verhaal dus dat maakt het extra leuk! Giovanni Demarie kwam rond vaderdag met zijn (mijn) familie naar Amsterdam en verzorgde twee dagen lang een proeverij in de winkel. Op vaderdag zelf, zondag 17 juni, gaf hij een workshop, hét ideale vaderdagcadeau á € 24,95 incl. een fles De Mari Nebbiolo en tijdens de workshop heerlijke wijnen en hapjes. Paolo stond ook de dag ervoor in de winkel om zijn bijzondere wijnen te laten proeven. Viva Italia!

Hendrik Jan de Mari

Amsterdam, 22-05-2018

7 NIEUWE PROEFPAKKETTEN OP TONSKEUZE.NL

Hendrik Jan de Mari

Wilt u eens een andere wijnen proberen? Dan heeft Team Overmars enkele suggesties voor u! Sinds vorig jaar zijn wij als team erg druk geweest met het uitzoeken van wijnen die wij zelf bij de wijnboeren ophalen in Frankrijk en Italië.
Biologisch, Rosé, Loire, Minervois, Piemonte, La Clape: we zijn zelf erg trots op deze 'Ton's Keuze' wijnen. Probeert u vooral een Proefpakket, de prijzen variëren van € 32,50 tot € 139,- voor 6 flessen. Indien u één of meer van de wijnen smakelijk vindt, kunt u deze uiteraard via onze webshop nabestellen.
Als cadeau zijn de proefpakketten ook mogelijk in een mooie, houten 6-vaks kist.
In combinatie met een proefpakket kunnen wij u deze aanbieden voor slechts € 9,95 (normaal € 14,50). Veel proefplezier!

Let vooral op de Rosé's van Figuiere, de De Mari Barolo 2013, de Grand Bosquet Merlot, De Saint Hilaire Bordeaux 2010 en de Mas de Soleilla Blanc !

Bent u tevreden of wilt u iets anders kwijt over de wijnen in het proefpakket,
ga alstublieft naar Facebook bij Drankenspeciaalzaak Ton Overmars en laat uw opmerkingen bij ons achter!

Hendrik Jan de Mari

nb. Als u nu via Tonskeuze.nl bestelt, zullen wij de handige paarse draagtas voor 6 flessen wijn meesturen.

Amsterdam, 28-03-2018

EEN BORDEAUX MET NEDERLANDSE WORTELS !

Hendrik Jan de Mari

Soms hebben we geluk en vinden we een pareltje op een onverwachte plek, in dit geval het Amstel Hotel. ‘The Leading Wines of the World nodigen u uit om te komen proeven in het Amstel Hotel “ dat was de tekst van de uitnodiging om in januari wijnen te proeven. Daar zeg je geen “nee” tegen en daar krijg je ook geen spijt van. Uit Frankrijk, maar ook van Piemonte tot Douro en van Oekraine tot Turkije. De aanwezige wijngaarden zijn te klein om met de grote importeurs te werken, dus maken zij een tour langs de voor hen interessante hoofdsteden. Ik kwam zelf iets te laat en Iris en Ronald, twee van onze vinologen, waren al een tijd aan het proeven toen ik aankwam. Zeer interessante wijnen! We hebben gezamenlijk heel wat lekkers geproefd. Toen Iris en Ronald weggingen en ik achterbleef voor het diner met de wijnproducenten, vroeg ik hen of ze de aanwezige Bordeaux al geproefd hadden? Dat niet, immers als Ton Overmars íets veel in voorraad houdt, dan zijn het wel Bordeaux-wijnen, al jaren de trots van de winkel!  Ik ben toch even gaan proeven en sprak daar met Elise Uijttewaal, kleindochter van een Nederlandse emigrant die in 1948 een boerenbedrijf in Frankrijk startte. Saint-Hilaire 2010 - A.C. MédocHaar vader verhuisde begin jaren 80 naar de Médoc streek en plantte daar zijn eerste wijnstokken. Naarmate hij er beter en succesvoller in werd kon deze Adrien Uijttewaal ook naburige wijngaarden overnemen hetgeen leidde tot zijn eerste wijnintroductie in 1995. Hij noemde de het huis en zijn topwijn Château St. Hilaire, genaamd naar de beschermheer van het dorp Queyrac, Bisschop Hilaire.

De wijn was verrassend goed en onbegrijpelijk waarom wij er nooit van gehoord hadden. Een onterechte verbazing aangezien er gelukkig nog heel veel kleine wijnhuizen te ontdekken blijven.

De volgende ochtend kwamen Elise en haar vader Adrien langs in de winkel en namen hun wijnen mee zodat wij met het team konden proeven. Gezellig om 10.00 uur ’s ochtends! De 47 jaar proefervaring van Slijterij Ton Overmars kwam nu erg goed uit en we wisten direct welke wijn we wilden: Château St. Hilaire uit 2010. Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. 12 maanden in eikenhouten vaten, een deel ouder een deel nieuw hout. Heerlijk. Bij wat doorvragen kwamen wij er achter dat er nog een aantal pallets St. Hilaire uit 2010 beschikbaar was. We hebben direct 600 flessen laten overkomen uit de Médoc en kunnen deze heerlijke wijn nu aanbieden voor € 14,95 en 11+1, uiteraard zolang de voorraad strekt. Hollands Glorie terug in Amsterdam!

Hendrik Jan de Mari

Amsterdam, 28-02-2018

LENTE EN ZOMER: ROSÉ-TIJD BIJ TON OVERMARS!

Hendrik Jan de Mari

Magalí - Domaine Figuiere U ziet ze iedere lente weer verschijnen in de winkels en op tafels: rosé-wijnen. Maar wat is rosé? Kort door de bocht gezegd is rosé een tussenvorm van witte en rode wijn. Maar hier doe je de wijn echt mee tekort. Natuurlijk verenigt de wijn het frisse van witte wijn met de stevigere body van een rode wijn, maar volgens wijnmakers en –experts is het maken van een goede rosé één van de moeilijkste en meest nauw luisterende wijnmaakmethodieken. De naam van de wijn geeft al een klein beetje van zijn inborst weg. Het is een roze gekleurde wijn. Van heel licht gekleurd, via mooi zalmroze tot donkerder maar zeer helder rood, en soms oranje, gekleurd. Heel soms zijn ze gemaakt van witte druiven die een wat donkergekleurde schil hebben… zodat er wat kleur van de schil meekomt in de wijn. Echter meestal gemaakt van blauwe druiven die de wijn dan ook wat meer body meegeven in de wijn. Hoe wordt rosé gemaakt? Om rosé te maken worden er 4 methoden gebruikt:  korte inweking, direct persen, saignée-methode (bloeden) of direct mengen. Wij bieden wijnen volgens alle vier methoden aan maar kiezen reeds jaren met name voor de typische lichtrose rosé uit de Provence, gemaakt volgens de ‘direct-persen methode’. Bij deze methode om rosé te maken worden de druiven direct geperst, zonder te ontstelen, kneuzen of inweken. Bij het persen moet men heel goed letten op de druk die men toepast en moet men licht en zorgvuldig zijn. Door het pigment in de schilletjes van de druif zal er een hint van die kleur meegegeven worden in de wijn. Het resultaat is een sap dat een lichtroze kleur heeft. Zo ontstaan zeer delicate rosés met de zeer populaire en zeer lichtrose kleur ten gevolg. De rosé-wijnen van Figuiere zijn de absolute top in prijs-kwaliteit en sinds kort exclusief in Nederland te verkrijgen bij Ton Overmars. De Le Saint André van € 10.95 is het ‘instapmodel’ en al gauw kiest men dan ook voor de Magalí van € 13.50, genoemd naar één van de dochters van de familie Combard. Deze wijn familie verhuisde na een lange periode Bourgogne begin jaren ’90 naar de Provence. La Vie est belle en Provence…. Met deze wijn als apéritief of tijdens de lunch waant u zich ( weer) in Saint-Tropez. Wist u trouwens dat rosé een serieuze wijn is en reeds een tiental jaren groter is dan witte wijn in Frankrijk? De ‘Ollanders’ drinken echter nog steeds geen rosé bij hun avondmaaltijd, hetgeen een groot gemis is.

Hendrik Jan de Mari

Amsterdam, 31-01-2018

LABALLE: EEN ATYPISCHE CHARDONNAY

Hendrik Jan de Mari

Laballe Chardonnay In de USA is het nu ABC: all but chardonnay…. Maar gelukkig zijn wij wat genuanceerder in Nederland. Het Laballe huis uit Des Landes is door de familie Laudet in 1820 gekocht. Laballe is een bekend Armagnac-huis. Wij hebben in de winkel bijna al hun jaargangen van de afgelopen 60 jaar op voorraad. Daar kunnen we veel mensen blij mee maken die op zoek zijn naar een speciale drank uit een specifiek geboortejaar. In de jaren 70 heeft men besloten om de druiven ook aan te wenden voor wijnproductie en heeft men belangrijk uitgebreid ten behoeve van hun wijnen. Toen 8e generatie Cyril Laudet langskwam bij ons aan het Hoofddorpplein, had hij naast zijn Armagnacs, ook enkele wijnen bij zich.  De Sables Fauves wijn, genoemd naar de typisch gele zandgronden rond de wijngaard, verkocht altijd zeer goed bij ons en hebben we met enkele andere wijnen weer opgenomen in het assortiment. Maar de absolute verrassing was de Chardonnay: niet zwaar en romig als vele Chardonnays omdat deze niet in eikenhouten vaten wordt ‘opgevoed’. Tevens vinden wij dat de miljoenen jaren aan oceaaninvloeden in het Des Landes gebied de wijn een zeer aangename ziltheid geeft. Na een voorzichtige eerste order hebben wij nu de complete voorraad opgekocht bij Laballe. Over een paar maanden de nieuwe vintage: wij zijn erg benieuwd!

Hendrik Jan de Mari


Slechts € 8.95 per fles
bestellen

NICK DELAFORCE, WIJNMAKER NIEPOORT OVER: VINTAGE PORT 2015

Nick Delaforce, de portmaker van Niepoort, is enthousiast over deze port. Jaargang 2015 wordt nu al gesuggereerd dat hij tot de beste van de afgelopen 100 jaar behoort, zo niet de beste is!

TAYLOR'S DECLAREERT HUN VINTAGE PORT 2015

Taylor's heeft aangekondigd dat het hun Quinta de Vargellas Vintage Port 2015 zal gaan bottelen.
De Quinta de Vargellas 2015 zal later dit jaar worden aangeboden.

TIP: KOOP JE WIJNEN BIJ TON OVERMARS

Mevrouw Emma de Thouars heeft een alleraardigst Blog-artikel op haar Blog FlavorFlav over ons geschreven: Tip: koop je wijnen bij Ton Overmars

U kunt bij ons terecht voor een grote diversiteit aan geschenk verpakkingen en relatiegeschenken en champagnes. Door de grote verscheidenheid aan verpakkingen kunnen wij de dranken feestelijk aankleden.

Het Distillaten-assortiment;
U vindt in onze slijterij wijnwinkel onder andere Cognacs, Armagnacs en speciale Eaux de Vie naar keuze.
Er komen regelmatig nieuwe ditillaten bij. Overigens bevat ons assortiment nog veel meer distillaten. U kunt ons altijd emailen / bellen of wij uw favoriete drank ook kunnen verkrijgen.

In de rubriek  'assortiment' vindt u een overzicht van de meest interessante items uit onze grote collectie welke constant wordt uitgebreid.

Speciale aanbiedingen worden onder verschillende rubrieken weergeven meestal met betrekking tot een produktgroep.
Misschien een extra stimulans om eens door onze site te surfen.

Door u op te geven voor voor onze mailinglist krijgt u van ons automatisch bericht zodra de website verder wordt uitgebreid.

Slijterij Ton Overmars Wijnwinkel Ton Overmars  presentatie Nieuw-Zeelandse wijnen

Vergeet niet om deze site toe te voegen aan uw favorieten zodat u ons later weer gemakkelijk weet terug te vinden.

Natuurlijk kunt u ook gewoon even bellen of langskomen om te grasduinen in onze sfeervolle wijnwinkel slijterij. Wij informeren u graag.


Home - Assortiment - Wijnaanbiedingen - Dranken-aanbiedingen - Routebeschrijving - Nieuwsbrief - Bestellen
Drankenspeciaalzaak Ton Overmars - Hoofddorpplein 11 - Amsterdam - Tel: 020 - 615 71 42