Drankenspeciaalzaak Ton Overmars

The Macallan Amber - 1824 Series

“..tonen van groene appels, citroen en kaneel, met een hint van gember. Vervolgens wordt hij fruitiger, met duidelijker houttonen. De afdronk is verfijnd.”

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 68,50

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kortom geen cent teveel

De grootste keuze in dranken in Nederland met méér dan 6.000 artikelen en de rest bestellen wij graag voor u!

Een extreem hoge mate aan kennis aanwezig over uw favoriete dranken

Een team dat kundig, snel en vriendelijk is

Details

Details

De nieuwe “1824 Collection” van Macallan is niet langer gebaseerd op leeftijd, maar op de kleur van de whisky. Amber is na de Gold de tweede in de serie. De rijping geschiedt louter op Sherryvaten en aangezien de whisky niet wordt bijgekleurd, is de kleur volledig van het hout afkomstig. De whisky heeft gerijpt op first- en refill Sherryvaten van Amerikaans en Spaans eiken. Volgens whiskymaker Bob Dalgarno is uit de kleur het karakter van de whisky op te maken, hoe donkerder, hoe complexer. Dit geeft Macallan de vrijheid om, zonder aan leeftijd gebonden te zijn, zijn whisky op smaak te componeren.

Kleur: licht amber.

Neus: tonen van bloemen en zoete citrus gaan geleidelijk over in tonen van vanille en graan. Later komen tonen van toffee, appel en suikerspin naar voren, met accenten van krentjes, rozijnen en kaneel.

Smaak: eerst tonen van groene appels, citroen en kaneel, met een hint van gember. Vervolgens wordt hij fruitiger, met duidelijker houttonen. De afdronk is verfijnd en iets drogend, met zacht fruit en terugkerende tonen van graan.

Extra informatie

Extra informatie

Distilleerderij The Macallan
Bottelaar Distileerderij
Land Schotland
Regio Highland
Categorie Single Malt Whisky
Alcoholpercentage 40.0
Inhoud 0.7L
Verpakking Originele omdoos
web-monitoring-ok