Toen de zakenreizen van Jim Lambert hem in de jaren ’90 in Australie deden eindigen, zag Jim zijn kans schoon om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: Zijn eigen wijngaarden onderhouden en zijn eigen wijn maken. Samen met zijn vrouw Pam kocht hij een stuk land wat later Lambert Estate zou worden genoemd. Tegenwoordig worden de wijnen van Lambert Estate gemaakt door de zoon van Jim en Pam: Kirk. Samen met zijn vrouw, die hij heeft ontmoet tijdens de studie tot wijnmaker aan de Universiteit van Adelaide, produceert hij de meest fantastische wijnen op het domein. Lambert Estate’s wijngaarden zijn gelegen op wel 17 verschillende ondergronden. Dit maakt dat de wijnen veelzijdig zijn en elk met zijn eigen karakteristiek! Met trots kan Team Ton Overmars sinds 2019 de exclusieve Nederlandse importeur van deze wijnen noemen.
Smaakomschrijving:
The Chocolatier is een levendige en lichte Tawny uit Barossa Valley. De wijn kenmerkt zich door aroma’s van pure chocolade, kersen en toffees. Hierbij doen zich hints voor van walnoten en vanille. In de afdronk proeft men gedroogd fruit, butterscotch en eens te meer het noterige karakter van deze tawny.
Serveersuggesties:
Kaas prachtig met rijke kaasplankjes, maar ook lekker bij desserts met bijvoorbeeld Karamel!