De ‘La Ruche’ (de bijenkorf) wordt gemaakt van de druiven van één 3,5 hectare grote wijngaard aan de voet van de Cevennes. De wijngaard heeft een kalksteen en kleibodem en in beplant met oude stokken Syrah en Grenache.
De wijnboer, Jean-Christophe Granier, plukt de druiven handmatig bij perfecte rijpheid. De druiven worden ontsteelt, waarna de fermentatie in RVS plaatsvind. Granier maakt gebruik van natuurlijke gisten en koude schilwekking, om zoveel mogelijk van het originele fruitkarakter te behouden. De wijn ondergaat geen houtrijping, maar door zijn fantastische concentratie en balans is hij nog zeker 10 jaar te bewaren.
Druivenrassen
10 %Grenache Noir & 90% Syrah
Smaakomschrijving
Diep donkerrode kleur, met een granaatrode gloed. De wijn heeft een zeer rijke en complexe neus, rokerig, met tonen van eucalyptus, zwarte truffel, olijf, kruidnagel, drop. In de mond is de wijn rijk, zijdezacht, kersen, bramen, erg kruidig, met een lange afdronk.
Serveersuggesties
Omdat de wijn geen houtrijping heeft gehad is hij te combineren met bijvoorbeeld kreeft, zee-egel , inktvis of gegrilde vis. Ook bij vleesgerechten, bijvoorbeeld van de barbecue past de wijn fantastisch.