De Carmenère haalt Tabalí uit Cachapoal, omdat in deze streek wijngaarden met mooie oude stokken te vinden zijn. Deze wijngaard met Carmenère werd aangeplant in 1950, dus die is werkelijk heel oud. Dat levert heel lage opbrengsten op, met druiven die een enorme concentratie hebben. De druiven staan op een noordhelling, waardoor ze goed rijpen in de middagzon. De Carmenère is een druif die lang moet rijpen om rijpe zuren en tannine te krijgen. De oogst is dan ook laat, tot wel in begin juni. De ondergrond bestaat uit verweerd graniet waarin de stokken diep kunnen wortelen, en veel mineralen naar boven kunnen halen. De wijngaard staat onder constante supervisie van het team van Tabalí. Een lange gisting op de schillen zorgt voor veel intens fruit en een mooie kracht. Hij wordt afgerond door een rijping van een tiental maanden op barriques van Frans eikenhout. Een mooie krachtige en intense wijn, Chili op zijn best.
Smaakomschrijving:
Soepel en tegelijk lekker karaktervol, fluwelen aanzet, rijp en intens, goede zuren, fijn fruit, lekker pepertje. Complexe en krachtige rode wijn.
Druivenras:
Carmenère
Serveersuggesties:
Lamskotelet met paprika, pot-au-feu van rundvlees, belegen kazen.