De Poli distilleerderij werd in 1898 opgericht door Giobatta Poli in het plaatsje Schiavon, middenin het grappa gebied van Veneto. Sindsdien staat de Poli distilleerderij bekent om zijn uitmuntende grappa’s. De druiven die gebruikt worden groeien op de heuvels van Veneto, een gebied tussen Venetië en de Dolomieten. Het familie bedrijf maakt met veel liefde voor het vak de lekkerste grappa’s, waarbij de recepten van vader op zoon/dochter worden doorgegeven. Bij Poli gebruiken ze maar liefst 4 verschillende soorten distilleerketels, om voor iedere grappa de juiste smaak te verkrijgen.
De Elisir Limone, oftewel Limoncello van Poli wordt gemaakt met als basis een zuivere grappa met een infusie van citroenschillen afkomstig van de citroen riviera, rond het Gardameer. Zeer fruitig van geur met uiteraard duidelijke citrus tonen, maar ook bloemen. Een zoete intense smaak van citroen met een alcoholpercentage van 27%. Heerlijk als digestief. Een mooie fles met beugeldop maakt het plaatje compleet.