Valpolicella wijn wordt van meerdere druiven gemaakt, maar wel alleen van die druiven die zijn toegestaan in dit strenge DOC gebied. Onze wijnmaker Fraccaroli gebruikt voor zijn Valpolicella de volgende 4 druiven: Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara. De druiven worden met de hand geplukt waarna de wijnmaker tot een zorgvuldige assemblage moet komen. Elke druivensoort krijgt binnen de strenge regels van de DOC een maximum aandeel in de wijn opgelegd. De Corvina druiven mogen voor maximaal 50% worden vervangen door Corvinone druiven en bij gebruik van lokale druivensoorten zoals Negrara, Forselina en Oseleta mogen die afzonderlijk maximaal 10% en gezamenlijk maximaal 25% van de wijn vormen. Anyway, het resultaat van Fraccaroli’s mengkunsten mag er naar zijn:
Deze frisse op staal gerijpte wijn dient jeugdig gedronken te worden. Een mooie rode kleur met paarse schakeringen siert elk glas. Voornamelijk rood fruit zoals aardbeien en bessen geuren kruidig in de neus. De dronk is medium bodied, warm en goed droog. Een hartige en frisse afdronk maakt deze wijn geschikt voor menig gelegenheid.