Bodem Kleiachtig-kalksteen, met bruin-grijze strepen.
Druivenras Tempranillo, Merlot. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen vaten, de wijn
ondergaat malolactische gisting in cementen kuipen.
De wijn krijgt totaal drie jaar houtrijping: eerst foeder,
daarna in totaal 16 maanden op nieuwe barriques
waarvan 60% Amerikaans en 40% Frans eiken, gevolgd
door 5 maanden op 2ejaars barriques, vervolgens weer
terug in houten foeder en tenslotte nog minstens twaalf
maanden rust op fles.
Serveertemperatuur 16-18 °C
Smaakomschrijving Klassieke stijl Ribera del Duero met veel rood fruit in de
neus en lichte hout toets. In de smaak vol, zacht en toch
krachtige expressies van cederhout en rijpe rode
vruchten. Een zeer elegante wijn met een heerlijke lange
afdronk. Het best te genieten na tijdig openen van de
fles.
Biologisch Organisch
Informatie producent Vega Sicilia is Spanjes onbetwiste equivalent van een
Premier Cru. Sinds de aanplant van de eerste
druivenstokken zo’n anderhalve eeuw geleden verwierf
de bodega een enorme reputatie. Vega Sicilia is vooral
befaamd om de concentratie, levensduur en het unieke
karakter van de wijnen.