Toen de zakenreizen van Jim Lambert hem in de jaren ’90 in Australie deden eindigen, zag Jim zijn kans schoon om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: Zijn eigen wijngaarden onderhouden en zijn eigen wijn maken. Samen met zijn vrouw Pam kocht hij een stuk land wat later Lambert Estate zou worden genoemd. Tegenwoordig worden de wijnen van Lambert Estate gemaakt door de zoon van Jim en Pam: Kirk. Samen met zijn vrouw, die hij heeft ontmoet tijdens de studie tot wijnmaker aan de Universiteit van Adelaide, produceert hij de meest fantastische wijnen op het domein. Lambert Estate’s wijngaarden zijn gelegen op wel 17 verschillende ondergronden. Dit maakt dat de wijnen veelzijdig zijn en elk met zijn eigen karakteristiek! Met trots kan Team Ton Overmars sinds 2019 de exclusieve Nederlandse importeur van deze wijnen noemen.
Smaakomschrijving:
De druiven voor deze wijn komen van de heuvelrug welke het domein overkijkt. Gelegen op een ondergrond gedomineerd door rotsen, produceert deze wijn een zekere kracht. Het optimale aantal zonuren in combinatie met de handgeplukte selectie van druiven, levert een prachtige wijn op. De neus is geparfumeerd van vanille, rode bessen en viooltjes. In de mond heeft de wijn een interessant pepertje, waarbij bovendien de tonen van eucalyptus prachtig naar boven komen.
Druivenras:
Cabernet Sauvignon
Serveersuggesties:
Een smaakvol vleesgerecht!